fbpx

Sommetider kan det være rigtig vanskeligt at finde på nye, spændende snack-måltider, hvis man gerne vil have 2-3 ekstra måltider hver dag, uden at det bliver det samme igen og igen. Især fordi at snack-måltiderne ofte skal være noget, man kan have med i tasken, når man er på arbejde. Derfor har vi samlet vores 5 bedste idéer til snacks, der både er simple, lækre og gode at have med i tasken.
Hvert snack-måltid indeholder ca. 200 kcal. 

Hvorfor er det godt at snacke i løbet af dagen?

Der er to rigtig gode grunde til, at det er en god idé at fordele sit kalorieindtag ud på 5-6 måltider i løbet af en dag, så du både spiser morgenmad, en snack om formiddagen, frokost, en snack om eftermiddagen, aftensmad samt eventuelt en lille aftensnack. Først og fremmest er det rigtig godt for vores blodsukker, at vi fordeler måltiderne ud. Det gør det nemlig mere stabilt, og på den måde får vi også mere energi. Derudover kan snacks i løbet af dagen også gøre, at vi ikke opbygger så meget sult til frokosten eller aftensmaden, at vi kommer til at overspise, spiser for mange kalorier og dermed tager på.

Smoothie

Hvis du har svært ved at spise snacks i løbet af dagen, fordi du ikke føler dig sulten, kan en smoothie være en rigtig fin løsning. Men! Mange vil nok tænke, at en smoothie består af en masse blendede frugter, hvilket vi faktisk helst skal undgå. Som udgangspunkt skal du max. spise ét stykke frugt om dagen, da frugt indeholder meget frugtsukker. Det er uanset, om frugten er blendet eller ej. Derfor skal du blot bruge ét stykke frugt til at søde smoothien med, og i stedet fylde den med gode grøntsager og bær.

En idé til en god smoothie kunne derfor være:

 • 1 banan
 • 100 g spinat
 • 60 g broccoli
 • 40 g blåbær
 • 1 dl sojamælk.

Smoothie-opskriften indeholder 203 kcal.
Du kan med fordel vælge både spinat, broccoli og blåbær fra frost, da det gør smoothien mere frisk og lækker.

Nøddemix

Nødder er gode at snacke, både fordi det er nemt at sidde og hapse mens man arbejder, og samtidig indeholder nødder gode, sunde fedtstoffer, som vores krop har brug for. Samtidig er de utrolig kalorieholdige, og derfor skal man ikke spise så mange af dem, før man når de 200 kcal.

 • 8 mandler
 • 12 g peanuts
 • 20 g tørrede tranebær

Mixen indeholder 202 kcal.

Dadelkugler

Hvis du har en sød tand, især om eftermiddagen når du vil have lidt sødt til kaffen, så er dadelkugler et rigtig godt alternativ til kagen eller chokoladen.

 • 20 g kokosmel
 • 200 g dadler uden sten
 • 100 g mandler
 • 6 g kokosolie
 • 2 spsk. kakaopulver.

Blendes til en ensartet masse, rulles til 14 kugler, og stilles på køl i 1-2 timer inden de nydes.
2 dadelkugler indeholder 214 kcal.

Riskiks med peanutbutter

Riskiks er gode som snacks, fordi de fylder meget i forhold til indhold af kalorier, og fordi de er sprøde, hvilket givet os god tilfredsstillelse at spise. Hvis du smører peanutbutter på, bliver de knapt så kedelige, og samtidig får du gode fedtstoffer og protein fra den.

 • 2 riskiks
 • 43 g peanutbutter

Indeholder 199 kcal.

Chiagrød

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med chiagrød, så skynd dig at gøre det. Det er nemlig både super nemt at lave, nemt at have med i et lille glas, og så smager det overraskende godt sammen med lidt topping.

Chiagrød:

 • 1 dl mandelmælk
 • 1,5 spsk. chiafrø
 • 4 g vanillepulver

De tre ingredienser blandes blot sammen i en beholder dagen inden, det skal spises, hvorefter det står natten over. Vupti, så er det klart til næste dag.

Chiagrøden toppes med:

 • 80 g æble i tern
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. honning

Indeholder 200 kcal.