fbpx
WODwithBERG

Bootcamp for gravide

PREGGO CAMP

Det får du

 

1 ugentlig træning i 6 uger

Træningsprogram, der kan udføres hjemmefra

Sammenhold og sparring med andre gravide

 

Pris

900,-

Ugentlig træning

Bootcampen strækker sig over 6 uger, hvor vi træner sammen en gang om ugen. Her vil du være under kyndig vejledning af træneren, som underviser dig i teknik og træning under graviditet.
Træningen foregår i private træningsfaciliteter, hvor du kun er sammen med træneren og dit hold uden forstyrrelser fra andre.

Hjemmeprogram

Målet med forløbet er, at du får de rette redskaber til en sund og stærk krop, som er vigtig under en graviditet og fødsel. Udover den ugentlige fællestræning, får du også et træningsprogram, du kan udføre hjemmefra.

Ekstra “mødregruppe”

Som gravid er det rart at have nogle ligesindede at sparre om graviditeten med. Da I kommer til at være maks. fem kvinder på holdet, vil der være rig mulighed for at opbygge gode relationer til andre vordende mødre.
Der vil også blive oprettet en privat Facebookgruppe til jer, som I kan bruge, som I vil.

Graviditet og træning

Gravide anbefales at dyrke motion minimum 30 minutter om dagen, medmindre der er komplikationer, eller lægen har frarådet det.
Ligemeget om du er vant til at træne eller aldrig har trænet tidligere, så er det vigtigere end nogensinde, at du træner under din graviditet. Det gælder både for dig selv, men også for dit barn.

Styrketræning er en rigtig god idé under graviditet, og er en af de motionsformer, som du faktisk kan begynde på under hele graviditeten og fortsætte med, helt indtil du føder. Det, der blot er vigtigt, er, at man tager 20 % af den vægt, man ellers ville have styrketrænet med, samt at man er opmærksom på, hvilke øvelser og stillinger, der ikke er så hensigtsmæssige for din gravide krop.

Vil du vide mere?

F.A.Q.

Fordele ved motion under graviditet

 • Der er mindre risiko for, at din barn er overvægtigt ved fødslen.
 • Det nedsætter risiko for fødselsdepression samt giver dig øget selvværd.
 • Du reducerer forekomsten af komplikationer under fødslen.
 • Du får mere energi samt en bedre nattesøvn.
 • Du mindsker din vægtstigning.
 • Du forebygger forhøjet blodtryk samt mindsker risikoen for udvikling af svangerskabsforgiftning og graviditetssukkersyge.
 • Du mindsker rygsmerter, hævelse, oppustethed og forstoppelse.
 • Det medvirker til, at du kan komme dig hurtigere efter fødslen.

 

Jeg har aldrig trænet før min gravidtet. Kan jeg være med?

Ja! Alle fagpersoner råder til, at man træner under sin graviditet, også selvom man ikke har trænet tidligere. Det er aldrig for sent at komme i gang med sin træning.

Hvor langt henne må jeg min./maks. være?

Som udgangspunkt kan du starte, uanset hvor langt henne du er i din graviditet. Jeg vil dog ikke anbefale, at du har mindre end 8 uger til termin, og det kommer også meget an på, hvor besværet du er af din graviditet. Tag evt. en snak med din læge/jordmoderen, om du kan begynde træningsforløbet.

Du skal også være mere end velkommen til at deltage, hvis du planlægger at blive gravid i den nærmeste fremtid. Jo tidligere du kommer i gang med træningen, jo bedre, og det kan også forbedre din fertilitet at træne.

Jeg er vant til at træne, vil jeg få noget ud af det?

Der vil komme til at blive brugt noget tid på gennemgang af øvelser, og medmindre du føler dig 100 % hjemme i alle basisøvelser, vil der helt sikkert være noget teknik, der kan finpudses.
Udover at vi laver basisøvelser som squat, dødløft m.m., vil vi også lave anerledes, knapt så kendte øvelser, som du nok vil finde udfordrende.

Hvad hvis jeg har skader?

Hvis der er øvelser, du ikke kan lave på grund af en skade el.lign., vil det være muligt at få andre øvelser, som tager højde for dette.

Kan jeg risikere, at mit barn bliver undervægtigt?

Nej, så længe du spiser, som du skal, skal dit barn nok få den næring, det har brug for, på trods af at du træner.

Hvordan adskiller træning for gravide sig fra normal træning?

Der er selvfølgelig den åbenlyse forskel, at der – alt efter hvor langt henne du er – er en mave i vejen ved nogle øvelser. Derudover skal man være opmærksom på ting som bl.a.

 • at man træner med mindre vægtbelastning, end man ellers ville, men sætter frekvensen af gentagelser op.
 • at undgå øvelser, hvor man ligger ned i den sidste halvdel af graviditeten, fordi trykket på de store blodkar kan nedsætte blodtilførslen til livmoderen.
 • at undgå at træne de lige mavemuskler efter uge 20, da de skal kunne give sig.

Men du skal nok få kyndig vejledning i alle forholdsregler.

WODwithBERG

Skal du være med?

Tilmeld dig

 

 

Næste forløb starter

Fredag d. 5. juni – træninger ligger hver fredag kl. 17:00-18:00.